Verkkohyökkäysten esto

Kaspersky-sovellus suojaa tietokonettasi verkkohyökkäyksiltä.

Verkkohyökkäys tarkoittaa yritystä murtautua tietokoneen käyttöjärjestelmään etäyhteyden kautta. Verkkohyökkäysten avulla rikollinen yrittää ottaa käyttöjärjestelmän hallintaansa, aiheuttaa palveluneston käyttöjärjestelmässä tai käyttää arkaluontoisia tietoja. Tämän aikaansaamiseksi rikolliset tekevät joko suoria hyökkäyksiä, kuten porttien tutkiminen ja brute force -hyökkäykset tai käyttävät hyökkäyksen kohteena olevalle tietokoneelle asennettuja haittaohjelmia.

Tunnetut verkkohyökkäykset voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

Ota käyttöön/poista käytöstä Verkkohyökkäysten esto

Tärkeää: Jos poistat Verkkohyökkäysten eston käytöstä, sitä ei oteta automaattisesti uudestaan käyttöön, kun Kaspersky tai käyttöjärjestelmä käynnistetään uudelleen. Sinun täytyy ottaa Verkkohyökkäysten esto uudelleen käyttöön manuaalisesti.

Kun sovellus havaitsee vaarallista verkkotoimintaa, Kaspersky-sovellus lisää hyökkäävän tietokoneen IP-osoitteen automaattisesti estettyjen tietokoneiden luetteloon, ellei kyseinen tietokone ole luotettavien tietokoneiden luettelossa.

Muokkaa estettyjen tietokoneiden luetteloa

Voit luoda ja muokata luetteloa luotettavista tietokoneista. Kaspersky-sovellus ei estä näiden tietokoneiden IP-osoitteita automaattisesti, vaikka niiltä havaittaisiinkin vaarallista verkkotoimintaa.

Muokkaa luotettujen tietokoneiden luetteloa

Kun verkkohyökkäys havaitaan, Kaspersky-sovellus kirjaa tiedot hyökkäyksestä raporttiin.

Huomaa: Verkkohyökkäysten esto -komponentti pysähtyy virheen jälkeen, voit tarkastella raporttia ja yrittää käynnistää tietokoneen uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, voit ottaa yhteyttä Kasperskyn asiakaspalveluun.

Verkkohyökkäysten eston raportin tarkastelu